Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren
Nieuwbouw
Al een aantal jaren is het team van Jenaplanschool de Klimboom samen met het bestuur en onder andere de gemeente bezig met een traject rondom huisvesting. Het nieuwe gebouw in Volgerlanden Oost, wordt nu getekend.  We verwachten de oplevering in het laatste trimester 2024. De school is een onderdeel van het plan de Dorpjes en komt in de Hofjes. 


Wij willen u graag zoveel mogelijk op de hoogte houden van de huidige plannen en de vorderingen van de bouw. Op deze pagina zullen wij updates plaatsen van belangrijke werkzaamheden.

Onze droom komt uit!


De binnenkant van het gebouw (mei 2022)
Nadat de vorm van het gebouw duidelijk was, konden we verder gaan denken over de binnenkant. We hebben een globale indeling gemaakt en gaan nu verder om op een plattegrond alle ruimtes in te tekenen.


De vorm van het gebouw (april 2022)
Deze afgelopen periode zijn we vooral bezig geweest met de locatie en de vorm van het gebouw. We weten nu wat meer over de wijk waarin de school zal staan, hoe deze ingedeeld is en hoe de huizen eruit zullen zien. We willen natuurlijk graag dat de school wordt zoals wij hem graag willen maar ook in de wijk past. En we zijn eruit!


Eerste overleg met de architecten (maart 2022)
Wij hebben met Noud Paes en Marlous Vriethoff de start gemaakt voor Kindcentrum de Klimboom!
 

Architecten kiezen (maart 2022)
De projectgroep (samengesteld uit ons team, een ouder, Yes! Kinderopvang en het bestuur) heeft presentaties van 3 verschillende architecten bekeken. Daarna hebben we hun ideeën ook op papier gekregen en mochten wij deze beoordelen. Aan de hand van deze beoordeling is de architect gekozen: PAES Architecture zal ons gebouw (met ons samen) gaan ontwerpen!